Corine Cuijpers Art4heartcoaching / Deelnemer beurs

Als Kunstzinnig Dynamisch Coach begeleid ik iedereen die:
– zich persoonlijk wil ontwikkelen en bepaalde patronen wil doorbreken.
– tijd en aandacht voor zichzelf nodig heeft.
– toe is aan meer rust en ontspanning.
– een periode van rouw- verlies doormaakt.

Kunstzinnig bezig zijn werkt helend, schept ruimte in je hart en in je hoofd en zorgt voor een betere energiedoorstroming.
Tijdens het creatieve proces worden onderliggende thema`s zichtbaar, die we desgewenst bespreken en we maken een koppeling naar het dagelijks leven.
Bewustwording is het begin van verandering!
Ik draag zorg voor een veilige en ontspannende omgeving en houd rekening met de situatie en de wensen van de cliënt.

Kunstzinnige ervaring is niet nodig. Het gaat hierbij om het proces, NIET om het eindresultaat.

“Laat je handen verwoorden wat je hart je zeggen wil en laat mij jouw luisterend oor zijn.”

Corine Cuijpers,

Art4heartcoaching
Tel.nr. 06-20190540
Art4heartcoaching@gmail.com


Kunstzinnig Dynamisch Coachen

KDC is een methodiek om creatief en kunstzinnig te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Het gebruik van deze beeldende methodiek leidt tot diepgaande inzichten en wezenlijke veranderingen in leven of werk. Binnen het KD-coachen wordt doelgericht, bewust en planmatig maar vooral ook spelend aan de vraag of de behoefte van de cliënt gewerkt. Er wordt gewerkt met creatieve en kunstzinnige uitbeeldingen via schilderen, tekenen, boetseren, taal en soms ook spel. Daarna volgt een inzicht-gevend gesprek waarin de thema`s, die zichtbaar zijn geworden , worden besproken. Er wordt veel gebruik gemaakt van ontspannende muziek, geleide fantasieën , metaforen, bepaalde inzichtgevende voorwerpen etc..

Deze manier van werken heeft als doel dat de cliënt op een luchtige manier bewustzijn ontwikkelt in zijn eigen proces , zowel op persoonlijk als op
professioneel vlak. Bewustzijn is het begin van verandering!
De KD-coach stemt af op de cliënt, luistert, vraagt, ondersteunt en confronteert op een liefdevolle en respectvolle manier.
Deze methodiek wordt ook gebruikt om mensen te ondersteunen die een verlieservaring hebben meegemaakt en moeite hebben om hun emoties te
uiten en/of om te gaan met de nieuwe situatie.
Kortom: Kunstzinnig werken zorgt voor bepaalde inzichten, met als gevolg, positieve veranderingen in het leven van zowel kinderen als (jong)volwassenen.